Writing and the question of transfer

Flerårigt internationalt forskningssamarbejde om overgange og transfermuligheder i forbindelse med akademisk skrivning.

Der er tale om en undersøgelse af, hvordan skrivning på fremmedsprog influerer på diskussionen om transfer, og hvilke særlige erkendelsespotentialer, der ligger i at inddrage dette perspektiv.

Sprogkompetencer er tæt knyttede til identitet, og et fokuspunkt for arbejdet er at undersøge hvilke mulige identiteter, der er til rådighed for danske, kinesisk-amerikanske og amerikanske studerende, der skriver på et fremmedsprog (engelsk og spansk).

Samarbejdet er forankret på Elon University, North Carolina, USA. Her faciliteres en forskningskohorte, der involverer forskere fra hele verden.

Projektet løber i perioden 2011-2013 og involverer årlige seminarer i Elon, løbende kontakt og udveksling mellem mindre forskningsgrupper og en minikonference i sommeren 2013.

Deltagere fra Aarhus Universitet:

• Gitte Wichmann-Hansen
  • Gry Sandholm Jensen