Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

15.08.2019 | Kursus, Arts

Hvordan kan leg være med til at ændre universitetet?

Legens potentiale for at ændre universitetet blev diskuteret, da IT-byen Katrinebjerg torsdag d. 8. august dannede ramme for samtaler om et legende universitet. Fredag d. 9. august kunne interesserede på Dokk1 i Aarhus opleve, hvordan studerende fra både ind- og udland har været med til at vække “det legende universitet" til live i forbindelse med…

13.08.2019 | Uddannelse, Arts

Ny teknologi skal understøtte aktiv deltagelse i MOOCs

Ni europæiske universiteter har gennem de seneste 2 år arbejdet med at udvikle en chatbot, der kan indgå som kollaborativt værktøj i MOOCs. Teknologien skal understøtte aktiv deltagelse og læring i de åbne online forløb og være med til at mindske det store frafald, som er en gennemgående udfordring for uddannelsesformatet.

06.08.2019 | Arts, TDM

Brug multiple choice tests i undervisningen

SAGA er et multiple choice værktøj fra Aarhus Universitet, som egner sig til at undervise og teste store hold af studerende. Formålet er, at de studerende ved hjælp af SAGA-værktøjet kan forholde sig refleksivt til egne og andres testresultater, på den baggrund revidere egne svar og dermed løbende lære af processen.

Foto: CUDiM

25.06.2019 | Bogomtaler

Sommerferielæsning: Hvad skal du læse i ferien?

Sommeren er allerede over os, og for mange betyder det lange dage på stranden eller terrassen. Hvad end du er til solvognen eller lænestolen i sommerhuset, er god læsning et must. Og hvis du gerne vil bruge sommeren på at blive lidt klogere på undervisning og teknologi, så har vi et par gode bud.

Foto: AU Komunikation

18.06.2019 | Forskning, Uddannelse

Nyt projekt vil understøtte digitale kompetencer hos studerende på universitetet

Et samarbejde mellem fem danske uddannelsesbiblioteker og Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier sætter fokus på bibliotekernes udbud af digitale informationskompetencer og digital dannelse til studerende og undervisere.

11.06.2019 | Konference, Medarbejdere

Nye undervisningsmoduler understøtter kompetencer til internationalisering af uddannelse

Uddannelsesudviklere fra syv europæiske universiteter har gennem de seneste år arbejdet på udviklingen af en række undervisningsmoduler for uddannelsesudviklere, der beskæftiger sig med internationalisering af uddannelse. Modulerne understøttes af en nyudviklet kompetenceprofil for uddannelsesudviklere, og alle ressourcerne gøres gratis…

13.05.2019 | Uddannelse, Videnskabelige medarbejdere

Online ressource sætter fokus på karriereperspektiver i universitetsundervisning

Gennem et nyt tema sætter online ressourcen AU Educate fokus på fremtids- og karriereperspektiver i universitetsundervisning. Det handler ikke kun om at bygge bro mellem universitet og arbejdsliv, men også om de studerendes evne til at sætte ord på deres egne faglige kompetencer.

15.04.2019 | Arts, Forskning

Børn skal udvikle entreprenørielle tænkemåder i nyt Erasmus+ projekt

I et samarbejde på tværs af fire lande vil det nyligt opstartede Erasmus+ projekt ”Social Entrepreneurship Empowering Development in Preschools” (SEEDS) imødekomme det stigende behov for at udvikle innovative undervisningsmetoder og værktøjer til børnehaver i hele Europa.

Foto: AU Kommunikation

05.04.2019 | Arts, Uddannelse

Guide: Arbejd med problemformulering i din undervisning

Det kan være udfordrende at udforme en klar og præcis problemformulering, men ikke desto mindre er det grundlæggende for, at dine studerende skriver gode opgaver. Heldigvis er der råd for, hvordan du hjælper dine studerende til at skrive de gode problemformuleringer og bruge dem som afsæt til opgaver. Få nogle af dem her.

01.04.2019 | Konference, Arts

Konference: Skolen som professionelt læringsfællesskab

Bliv klogere på begreber som klasseledelse i ungdomsuddannelserne og den relationspædagogiske lærerprofil til midtvejskonferencen for KLEO-projektet. Hør desuden om erfaringerne fra projektet især med fokus på skolen som et professionelt læringsfællesskab.

Viser resultater 11 til 20 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste