Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

Foto: CUDiM

29.03.2019 | Uddannelse, Arts

Gymnasieprojekt deler konkrete formater for digital dannelse

I gymnasieskole-projektet DiDaK har lærere, ledere og forskere i samarbejde udviklet brugbare formater og andet materiale til EMU’en, som kan anvendes direkte ind i undervisningen på landets gymnasier. Se forskervideoer og hent materialerne fra projektet.

Foto: AU Kommunikation

28.03.2019 | Videnudveksling, Pædagogik, læring og filosofi

Gymnasielærere finder mening i fokuserede pædagogiske samtaler med deres leder

Midtvejsevalueringen af FPL-projektet: Faglig Pædagogisk Ledelse peger på værdien af fokuserede observationer og samtaler om undervisning - både blandt ledere og lærere.

14.03.2019 | Konference, Videnudveksling

CUDiM diskuterer teknologiforståelse på Danmarks Læringsfestival 2019

Danmarks Læringsfestival giver i år undervisere og lærere samt ministre og forskere mv. mulighed for at diskutere uddannelse og teknologi ud fra derese forskellige ståsteder. Fællesnævneren for CUDiM’s bidrag til diskussionen er en humanistisk tilgang til at arbejde med digitale medier i undervisning på alle niveauer.

11.03.2019 | Seminar, Uddannelse

Feedback i fokus til Arts Uddannelsesdag

Interesserede undervisere, engagerede studerende og udviklere mødtes under spørgsmålet: “Hvis feedback er svaret, hvad er spørgsmålet så?” til Arts Uddannelsesdag på Centralværkstedet i Aarhus.

Foto: AU kommunikation

18.02.2019 | Uddannelse, Medarbejdere

GUIDE: Sådan lærer du dine studerende at give hinanden feedback

Feedback er ikke kun noget, der skal følge op på eksamen. Det kan derimod være klogt at indtænke allerede i løbet af semesteret. Og du kan gøre det både nemt og effektivt ved at lære dine studerende at give hinanden feedback. Men hvordan? Læs seks gode råd her.

31.01.2019 | Konference, Forskning

Mød CUDiM på Danmarks Læringsfestival 2019

I foråret er Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier (CUDiM) endnu en gang at finde på Danmarks Læringsfestival, der i år sætter fokus på teknologiforståelse. Foruden to oplæg på festivalens konference om computational thinking og digitale kompetencer vil CUDiM bidrage med forskningsbaseret viden inden for en række felter, der berører…

Foto: AU Kommunikation

30.01.2019 | Kursus, Uddannelse

Aarhus Universitet sætter bæredygtighed i fokus på sommerkursus i entreprenørskab

Studerende får nu mulighed for at fordybe sig i et af tidens mest omdiskuterede emner - bæredygtighed. Sommerkurset Sustainable Entrepreneurship udbydes for første gang i sommeren 2019 og skal ruste studerende til at udvikle bæredygtige løsninger gennem entreprenørielle metoder i tæt samarbejde med virksomheder og organisationer.

Foto: AU Kommunikation

17.01.2019 | Forskning, Pædagogik, læring og filosofi

FPL-projektet sætter didaktiske refleksioner i gang hos gymnasieledere

Intentionen med projektet Faglig Pædagogisk Ledelse i gymnasieskolen er at bringe lederen tættere på undervisningen gennem observation og samtale med lærerne. Halvvejs i forløbet viser ledernes første erfaringer, at det er lettere sagt end gjort, men at projektet har åbnet for mange nye perspektiver på egen rolle og skolens udviklingspotentiale.

20.11.2018 | Workshop, Uddannelse

VIDEO: Hvordan kan du som underviser arbejde med digital faglighed og begrebet co-creation?

VIDEO: På den seneste workshop i forskningsprojektet Digital Dannelse og Kompetenceudvikling i gymnasieskolen (DiDaK) gik forskerteamet og de deltagende lærere i dybden med digital faglighed, herunder særligt begreberne co-creation, connectiveness og factfullness. I denne video forklarer forskningsleder Christian Dalsgaard, hvad co-creation er, og…

08.11.2018 | Uddannelse, Medarbejdere

Hvad er entreprenørskab - og hvordan passer det sammen med uddannelse?

Entreprenørskab er i en skandinavisk kontekst ikke kun synonymt med virksomhedsopstart. Det er også et didaktisk greb, som anvendes i undervisningen i både folkeskolen, gymnasieskolen og på universitetet. Sarah Robinson, Helle Færgemann og Julie Skaar, der alle underviser i og med entreprenørskab, forklarer, at entreprenøriel undervisning bidrager…

Viser resultater 21 til 30 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste