Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

31.01.2018 | Uddannelse, Videnskabelige medarbejdere

Takeaway Teaching afprøves og udvikles i fagmiljøerne

Undervisningsformatet Takeaway Teaching blev født i sommeren 2017 og lå efter sommerferien klar til brug. I alt 42 forløb er nu gennemført, herunder seks testforløb med støtte fra Aarhus Universitets udviklingsstrategiske midler. 337 studerende er dermed blevet undervist i studiestrategier med hjælp fra Takeaway Teaching.

24.01.2018 | Uddannelse

E3U efteruddanner på nye måder

Hvordan efteruddanner man i entreprenørskab – et begreb som for mange betyder alt og intet? Med udviklingsprojektet E3U blev mange nye initiativer afprøvet, og 118 lærere og undervisere er nu blevet klogere på entreprenørskab. Selvom udviklingsfasen er slut fortsætter E3U ind i 2018.

19.01.2018 | Bogomtaler, Studerende

Studerende får konkret hjælp til skrivning i ny bog

Stine Heger og Helle Hvass, retorikere og undervisningsudviklere fra CUDiM, har skrevet en bog om opgaveskrivning, som bygger på vejledning af 1000 studerende, deres spørgsmål og forfatternes svar. Bogen “Skriv og skriv – red din opgaveskrivning” bygger på en opfattelse af, at man kun bliver bedre til at skrive af at skrive.

19.01.2018 | Konference, Forskning

Video: Professor Wesley Shumar om fremtidens universitet

På konferencen the Purpose of the Future University snakkede vi med en af idémagerne bag konferencen, professor i antropologi ved Drexel Universitet Wesley Shumar, om hans opfattelse af konferencen samt hans perspektiv på fremtidens universitet.

12.01.2018 | Forskning

Nyt projekt skal forbedre online undervisning

Det nye år byder på flere nye forskningsprojekter på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Et af dem hedder colMOOC og starter til februar. Lektor ved CUDiM, Pantelis M. Papadopoulos, er en del af projektgruppen, der har fokus på at forbedre læringsoplevelsen i online undervisning.

03.01.2018 | Uddannelse

Nyudgivet evaluering: efteruddannelse i entreprenørskab når bredt ud

E3U efteruddannelsen i entreprenørskab aflsluttede i april 2017 to års udviklingsfase, og nu er det tid til at gøre status. Den nyligt udgivne evalueringsrapport viser, at det især er undervisere uden tidligere erfaring med entreprenørskab, som har deltaget, og at læringsudbyttet generelt har været højt.

18.12.2017 | Konference

Video: Tim Mainhards oplæg om interpersonelle perspektiver på klasseværelset

I efteråret gæstede en af udviklerne bag QTI, lektor Tim Mainhard fra Utrecht Universitet ​vores slutkonference for projektet Relationskompetencer og Klasseledelse (ROK). QTI er et spørgeskema, hvor eleverne evaluerer lærerens klasseledelsesstil med særligt fokus på lærerens interpersonelle kompetence. Oplægget og de dertilhørende slides er nu…

18.12.2017 | Konference, Forskning

Professor om fremtidens universitet: Vi bliver nødt til at tage højde for den omkringliggende verden

Professor Ronald Barnett, University of London, var en af hovedtalerne til The Purpose of the Future University Conference, som CUDiM arrangerede sammen med det nye forskningscenter Centre for Higher Education Futures (CHEF) i starten af november. Her lagde han bl.a. vægt på vigtigheden af, at universiteterne engagerer sig i den omkringliggende…

18.12.2017 | Arts, Uddannelse

Kan lærere argumentere for didaktiske valg med subjektive vurderinger?

Hvis udsagnet “Det har jeg egentlig altid selv gjort” kan fungere som belæg for pædagogisk indsats, er vi, ifølge adjunkt hos CUDiM, Lea Lund, et dårligt sted. Det er ikke optimalt at argumentere for didaktiske valg med subjektive vurderinger og belæg. Lea Lund skal derfor være med til at udvikle et kursus til gymnasielærere omhandlende didaktisk…

11.12.2017 | Forskning, Uddannelse

Professor Jeppe Bundsgaard bidrager med nye perspektiver på sprog om digitale kompetencer

I slutningen af november fandt den første af fire workshops sted i forskningsprojektet DiDaK – Digital Dannelse og Kompetenceudvikling i gymnasieskolen. På workshoppen holdt professor i fagdidaktik og it, Jeppe Bundsgaard, bl.a. et oplæg, som bidrager til udviklingen af et sprog for at tale om digitale kompetencer og digital dannelse i…

Viser resultater 61 til 70 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste