Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

30.11.2017 | Uddannelse, Studerende

Interesserede får adgang til nyskrevet danmarkshistorie gennem Open Online Courses

I samarbejde med afdeling for Historie og Klassiske Studier på Aarhus Universitet og danmarkshistorien.dk skal Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier være med til at udvikle Open Online Courses i danmarkshistorie, som bliver frit tilgængelige for alle interesserede.

22.11.2017 | Uddannelse, Pædagogik, læring og filosofi

Lukket computer – åbent sind

Hvordan flytter man gymnasieelevers fokus fra computerskærmen til klasserummet? Det har en gruppe lærere fra Randers Statsskole bl.a. arbejdet med gennem forskningsprojektet Relationskompetence og Klasseledelse (ROK).

22.11.2017 | Uddannelse, Pædagogik, læring og filosofi

Gymnasieelever har brug for undervisning i mundtlighed

På trods af at mundtlig fremstilling fylder en stor del i det danske uddannelsessystem, undervises elever ikke i mundtlighed. Konsulent ved CUDiM, Helle Hvass, giver i et nyligt tilføjet kapitel til Gymnasiepædagogik – En Grundbog sit bud på, hvordan underviseren kan arbejde med at styrke elevernes mundtlighed.

22.11.2017 | Konference, Forskning

Danske forskere diskuterede fremtidens universitet

I starten af november løb konferencen Purpose of the Future University af stablen på Aarhus Universitet. Konferencen tiltrak mange internationale forskere, men også mange interesserede fra danske universiteter fandt vej til konferencen om fremtidens universitet.

16.11.2017 | Arts, Forskning

Lærer-elev-relation rykker læring

Sammen med Randers Statsskole og Skive Handelsgymnasium har Aarhus Universitet og Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier gennemført forskningsprojektet Relationskompetence og Klasseledelse (ROK). På Randers Statsskole har projektet været med til at skabe stærke lærer-elev-relationer, som i sidste ende bidrager til at forbedre…

08.11.2017 | Uddannelse

Er universiteterne klar til at undervise kommende generationer i entreprenørskab?

Arrangement: Flere universitetsstuderende giver iværksætterlivet en chance, men er universiteterne klar til at håndtere studerende, som har arbejdet med entreprenørskab siden grundskolen? Det spørgsmål er på dagsordenen, når UNIEN inviterer til arrangementet “Progression i entreprenørskabsundervisning på universitetsniveau” d. 22. november.

03.11.2017 | Konference

Stor interesse for international konference om fremtidens universitet

Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier arrangerer sammen med Centre for Higher Education Future (CHEF) konferencen Purpose of the Future University, som løber af stablen fra d. 6.-8. november. 92 forskere, udviklere og interesserede fra i alt 17 nationaliteter verden over deltager i konferencen, der sætter fremtidens universitet på…

10.10.2017 | Uddannelse

Gymnasielærere implementerer entreprenørskab i projektuge for hel årgang

Fire gymnasielærere fra Randers HF og VUC er i fuld gang med at implementere entreprenørskab og innovation i både undervisning og personaleaktiviteter på gymnasiet, efter de har har deltaget i første seminar på E3U-efteruddannelsen.

25.09.2017 | Forskning

Forskningsprojekt om assisteret fjernundervisning skudt i gang

Forskere fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier og lærere fra udvalgte folkeskoler har taget hul på forskningsprojektet Forsøg med Assisteret Fjernundervisning i Folkeskolen (ASSIST).

14.09.2017 | Uddannelse

Efteruddannelse i entreprenørskab udbydes nu i tre forskellige formater

I sidste uge startede 60 nye deltagere på E3U-efteruddannelsen i entreprenørskab. Som noget nyt har efterårets deltagere haft mulighed for at vælge mellem tre forskellige undervisningsformater.

Viser resultater 71 til 80 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste