Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

13.12.2016 | Medarbejdere

Webressourcen Undervisermetro bliver til AU Educate

Det nye navn AU Educate markerer omlægningen af AU’s webressource for undervisere. Hensigten med omlægningen er at udbrede et større kendskab til didaktikbegrebet på Arts, men også at yde almendidaktiske værktøjer, der kan afklare betingelserne for undervisning og læring på universitetet.

06.12.2016 | Medarbejdere

Nyt redskab til online møderum testes i pilotprojekt på Arts

Behovet og efterspørgslen efter at kunne mødes om fagligt indhold online bliver stadigt større på Aarhus Universitet. Med dette motiv tester Blackboard-gruppen på CUDiM gennem fire cases et nyt redskab til online undervisnings- og møderum, som skal øge uafhængighed af sted og fleksibiliteten hos både studerende og undervisere.

22.11.2016 | Uddannelse

Lærere får et sprog til at tale om entreprenørskab med børn og unge

E3U giver et fælles sprog om, hvad det vil sige at være entreprenante i folkeskolen. Det oplever lærere på Hærvejsskolen i Rødekro, Camilla Nielsen og Adeline Muntenjon, der deltager i entreprenørskabsuddannelsen, som CUDiMs undervisere og forskere blandt andre underviser på.

27.10.2016 | Bogomtaler, Forskning

De mørke dimensioner af uddannelse giver mulighed for at forbedre kvaliteten af læring

I den nyligt udgivne “Handbook of Research on Creative Problem-Solving Skill Development in Higher Education” bidrager lektor Søren S. Bengtsen med et kapitel, som argumenterer for, at man må anerkende, at mørke dimensioner af uddannelse har potentiale til at gavne læring, udvikling og forskning.

10.10.2016 | Forskning, Konference

International forskergruppe mødtes for at diskutere PhD-uddannelse og -karriere

Temaet var ‘Beyond the thesis and beyond the academy’, da den internationale forskergruppe EARLY-SIG 24, heriblandt Søren Smedegaard Bengtsen fra CUDiM, for nyligt mødtes til konference i Porto, hvor fokus især var på de muligheder og behov for råd og vejledning, som gør sig gældende for PhD-studerende og nyligt uddannede PhD-forskere.

30.09.2016 | Uddannelse, Forskning

Ny rapport kvalificerer QTI-spørgsmål i en dansk gymnasiekontekst

Forsker fra CUDiM præsenterer midtvejsrapport om QTI, som omhandler udviklingen af en dansk version af spørgsmålene i Questionnaire on Teachers Interaction. Rapporten er et element af projektet “Relationskompetence og Klasseledelse i gymnasiet”.

20.09.2016 | Uddannelse, Kursus

OOCs skaber læringsuniverser på tværs af digitale tjenester

Det første af AU’s OOCs, kurset Digitale Læringskontekster, er begyndt. 165 deltagere er tilmeldt forløbet, som strækker sig over perioden fra 2. september til 14. oktober. På tværs af en række digitale tjenester formår Digitale Læringskontekster at etablere videndeling og faglig diskussion blandt både universitetsstuderende og deltagere fra andre…

12.09.2016 | Seminar, Uddannelse

E3U starter op for det andet hold på efteruddannelsen i entreprenørskab

Det andet hold på projekt E3U’s efteruddannelse i entreprenørskab og innovation samledes for første gang i slutningen af august. Deltagerne var indlogerede på Koldkærgård i Aarhus til to dages intensivt opstartsseminar. I alt 48 lærere og undervisere er i denne omgang deltagere på efteruddannelsen, hvor de tænker entreprenørskab og innovation ind…

24.08.2016 | Forskning, Uddannelse

MOOC-design skal baseres på et empatisk og bruger-fokuseret perspektiv

Et samarbejde mellem forskere fra AU, PAU Education Barcelona og University of Surrey UK finder i ny artikel, at designkvaliteten af mange MOOCs er for lav. Forskerne finder, at effektiv og meningsfuld læring sikres bedst, hvis fokus ligger på hvem, der lærer frem for udelukkende på hvad, der undervises i.

16.08.2016 | Pædagogik, læring og filosofi, Udgivelse

Artikel undersøger temaer i dansk universitetspædagogik

Tina Bering Keiding fra CUDiM har sammen med Ane Qvortrup fra Syddansk Universitet fået udgivet artiklen “DUT som didaktisk felt – en empirisk analyse af didaktiske temaer i perioden 2006-2013”, hvori de kortlægger hvilke temaer, der fremhæves og overses i artiklerne i tidsskriftet Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift (DUT).

Viser resultater 81 til 90 ud af 156

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste