Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

14.09.2017 | Forskning

Fem gymnasier udvalgt til undervisningsministeriets forskningsprojekt DiDaK

I foråret blev de første spadestik til demonstrationsskoleprojektet DiDaK taget på initiativ fra Styrelsen for IT og Læring. Under udførelse af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier er 5 demonstrationsskoler nu blevet udvalgt, og projektet er for alvor påbegyndt.

11.09.2017 | Forskning, Medarbejdere

Hvordan oplever internationale medarbejdere AU?

På dette års ECER konference i København præsenterede Stacey Cozart, chefkonsulent hos CUDiM, sammen med Katy Kupatadze, lektor i Spansk, Elon University, resultaterne fra forskningsprojektet “Hospitality in Academia: Perspectives and Experiences of International Faculty”.

07.09.2017 | Medarbejdere

Skal din undervisning inspirere til gode studiestrategier?

Takeaway Teaching er navnet på et nyt undervisningsformat, der sætter fokus på studiestrategier. Formatet består af forskellige temaer, du som underviser frit kan vælge imellem og tilpasse til dit faglige indhold såvel som din egen underviserstil.

09.08.2017 | Debat

Forstår eleverne kommentarerne?

”Hvis skriftlig feedback fra underviseren skal erstatte karakterer i dagligdagen på de danske gymnasier, er det afgørende at opnå indsigt i, hvordan eleverne forstår og bruger lærerkommentarerne.” Det mener Preben Olund Kirkegaard, som i dette indlæg kommenterer på debatten om karaktergivning i gymnasieskolen.

02.08.2017 | Medarbejdere, Uddannelse

Integrer peer feedback i din undervisning

Skal din undervisning indeholde mere peer feedback det kommende semester? På AU Educate finder du flere gode eksempler på, hvordan peer feedback kan integreres i din undervisning. Vi har samlet tre af dem her.

31.07.2017 | Medarbejdere, Uddannelse

Entreprenørskab understøtter studerendes projektarbejde på nyt undervisningsforløb

På faget Managing Cultural Interactions and Transfers har fire erfarne Arts-undervisere med forskellige fagligheder opbygget et forløb, som eksperimenterer med at integrere entreprenørielle metoder i undervisningen.

03.07.2017 | Forskning

Nyt forskningsprojekt samler viden om succesfuld brug af it og digitale læremidler på gymnasier

Som en del af at imødekomme den seneste gymnasiereform igangsætter Styrelsen for It og Læring (STIL) et demonstrationsskoleprojekt med aktionsforskning, som har fokus på at opbygge og indsamle viden og erfaringer på gymnasier, der anvender it og digitale læremidler innovativt og succesfuldt.

26.06.2017 | Medarbejdere

Format understøtter læringsmål i undervisningen

Et samarbejde mellem udvikler Helle Hvass CUDiM og underviser Thomas Clausen DPU sætter fokus på at understøtte de studerendes refleksion og stillingtagen til de gældende læringsmål i forbindelse med den konkrete faglige undervisning.

15.05.2017 | Medarbejdere, Uddannelse

Vejledning i retorik kan hjælpe studerende med skrivevanskeligheder

Som studerende er det ikke altid en selvfølge, hvordan man skriver akademisk, og øget pres fra både fremdriftsreformen og nedskæringer betyder mindre tid til undervisning i akademisk skrivning på danske universiteter. To konsulenter fra CUDiM giver nu deres bud på, hvordan basale retoriske strategier kan lette vejledningen af studerende med…

10.05.2017 | Medarbejdere, Kursus

Bibliotekarer vil øge de studerendes handlekompetencer

I et samarbejde med lektor Sarah Robinson fra CUDiM har bibliotekarerne fra AU Library Arts i Emdrup gennemgået et kursus om handlekompetencer. Dette skal bidrage til at styrke de studerendes evner til aktivt at bruge de redskaber, bibliotekarerne kan tilbyde.

Viser resultater 81 til 90 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste