Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

01.05.2017 | Uddannelse, Kommende studerende

Studypedia aktualiserer studiekompetencer hos universitetsstuderende

Den studiefaglige ressource Studypedia, som netop er relanceret i et nyt brugervenligt design, giver studerende på Aarhus Universitet konkrete værktøjer til at forbedre deres studiestrategiske kompetencer, der ifølge eksperter er afgørende for kvaliteten i undervisningen.

31.03.2017 | Workshop, Uddannelse

Dansk model for entreprenørskab rejser til Kina

En række kinesiske uddannelsesinstitutioner tog godt imod The Aarhus Model for Entrepreneurship, der peger på en bredere forståelse af entreprenørskab, og hvordan man hermed kan skabe værdi i et globalt samfund i rivende udvikling.

20.03.2017 | Uddannelse

Gymnasielærere får nyt og positivt syn på innovation

To gymnasielærere fra Marselisborg gymnasium fortæller i en artikel til Gymnasieskolen om deres deltagelse på efteruddannelsen i entreprenørskab og innovation – E3U. Uddannelsen hær ændret lærernes opfattelse af innovation fra fra at være ‘varm luft’ til at være et givende nyt perspektiv.

17.03.2017 | Uddannelse

Entreprenørskab på skoleskemaet – også for lærerne

Flere lærere skal de kommende år efteruddannes i entreprenørskab og innovation. Det sker gennem et nyt projekt, der går på tværs af flere uddannelsesniveauer og sætter fokus på problemstillinger fra egen praksis.

03.03.2017 | Bevillinger

Nyt gymnasieprojekt med fokus på pædagogik og klasseledelse får millionbevilling

KLEO: På flere ungdomsuddannelser i region Midtjylland skal lærerne nu arbejde med at udvikle deres klasseledelse, og eleverne skal evaluere lærernes adfærd i KLEO-projektet (Klasseledelse og ErfaringsOpsamling). Det skal føre til en øget pædagogisk bevidsthed hos lærerne samt bedre relationer mellem elever og lærere, mere læring og højere…

13.12.2016 | Medarbejdere

Webressourcen Undervisermetro bliver til AU Educate

Det nye navn AU Educate markerer omlægningen af AU’s webressource for undervisere. Hensigten med omlægningen er at udbrede et større kendskab til didaktikbegrebet på Arts, men også at yde almendidaktiske værktøjer, der kan afklare betingelserne for undervisning og læring på universitetet.

06.12.2016 | Medarbejdere

Nyt redskab til online møderum testes i pilotprojekt på Arts

Behovet og efterspørgslen efter at kunne mødes om fagligt indhold online bliver stadigt større på Aarhus Universitet. Med dette motiv tester Blackboard-gruppen på CUDiM gennem fire cases et nyt redskab til online undervisnings- og møderum, som skal øge uafhængighed af sted og fleksibiliteten hos både studerende og undervisere.

22.11.2016 | Uddannelse

Lærere får et sprog til at tale om entreprenørskab med børn og unge

E3U giver et fælles sprog om, hvad det vil sige at være entreprenante i folkeskolen. Det oplever lærere på Hærvejsskolen i Rødekro, Camilla Nielsen og Adeline Muntenjon, der deltager i entreprenørskabsuddannelsen, som CUDiMs undervisere og forskere blandt andre underviser på.

27.10.2016 | Bogomtaler, Forskning

De mørke dimensioner af uddannelse giver mulighed for at forbedre kvaliteten af læring

I den nyligt udgivne “Handbook of Research on Creative Problem-Solving Skill Development in Higher Education” bidrager lektor Søren S. Bengtsen med et kapitel, som argumenterer for, at man må anerkende, at mørke dimensioner af uddannelse har potentiale til at gavne læring, udvikling og forskning.

10.10.2016 | Forskning, Konference

International forskergruppe mødtes for at diskutere PhD-uddannelse og -karriere

Temaet var ‘Beyond the thesis and beyond the academy’, da den internationale forskergruppe EARLY-SIG 24, heriblandt Søren Smedegaard Bengtsen fra CUDiM, for nyligt mødtes til konference i Porto, hvor fokus især var på de muligheder og behov for råd og vejledning, som gør sig gældende for PhD-studerende og nyligt uddannede PhD-forskere.

Viser resultater 91 til 100 ud af 171

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste