Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Formål

AU Studypedia er en digital ressource, der har til formål at understøtte studerendes arbejde med og udvikling af egne studiekompetencer og -strategier. Ressourcen henvender sig til studerende på Aarhus Universitet men kan også anvendes af undervisere, der ønsker at inddrage arbejdet med studiekompetencer som en del af deres undervisning.   

AU Studypedia er et akademisk studieværktøj, der indeholder gode råd, øvelser og materiale relevant for at håndtere den akademiske del af studielivet. Dermed kan siden fungere som en guide for de studerende i deres tid på universitetet. Materialet på AU Studypedia er udviklet af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier i samarbejde med eksperter, forskere og bibliotekarer, der har ekspertise inden for de forskellige akademiske discipliner.

Baggrund

AU Studypedia blev etableret i 2002 under navnet Studiemetroen af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, primært under ledelse af Tine Wirenfeldt Jensen. Ressourcen skiftede navn til AU Studypedia i foråret 2017, da siden blev redesignet under redaktionen med Anders Hjortskov Larsen, Pernille Risør Elving og Pernille Ellehage. Formålet med redesignet var at implementere en mere overskuelig forside, en nem søgefunktion og at inddele siden i færre temaer og underemner. Størstedelen af det gamle indhold er bibeholdt.

Ressourcen indeholde i dag følgende emner:

Au Studypedia udvikles og tilpasse løbende af en fast redaktion i samarbejde med en projektgruppe til faglig sparring og kvalitetssikring. Siden er parallel til ressourcen AU Educate, der er en digital ressource om universitetspædagogik og læringsorienterede undervisningspraksisser for universitetsundervisere. 

Kontaktpersoner

Pernille Risør Elving

Videnskabelig assistent
M
H 1483, 623
P +4542234221