Workshop - Screencast og faglig YouTube-video

IndholdProduktion af faglig YouTube-video

På denne workshop producerer deltageren en screencast eller en kort faglig video, der kan uploades på fx YouTube og blogs.

Formålet kan fx være opsummering eller udfoldelse af de faglige pointer og begreber, modeller, grafer, tabeller eller argumenter, som den studerende kan have fordel af at få gentaget flere gange i løbet af semesteret.

Workshoppen veksler mellem oplæg og deltagernes egne øvelser i

• muligheder for anvendelsen af screencasts og YouTube-videoer
  • manuskriptskrivning
  • optagelse
  • redigering
  • upload

Der tages så vidt muligt udgangspunkt i den enkelte deltagers eget tekniske niveau og faglige udgangspunkt.

Samme workshop gentages fire gange i løbet af efterårssemesteret. Deltageren er velkommen til at melde sig til flere workshops og arbejde selvstændigt med egen screencast eller video under oplæggene og således opgradere sig selv fra workshop til workshop.

Vigtigt

For at du kan bruge tiden på workshoppen effektivt foreslås det, at du forbereder dig inden du kommer til workshoppen, men skulle du ikke have mulighed for det, skal du endelig ikke holde dig væk. Du kommer bare til at bruge tid (download af Camtasia-program + knap en halv time til gennemsyn af Camtasia-tutorials) på at forberede dig på selve workshoppen.

På workshoppen har vi to laptops med Camtasia installeret, som de, der ikke selv medbringer computer med program, kan deles om at benytte - og altså arbejde i gruppe omkring.

For at være forberedt skal du

• Medbringe din egen computer med web-cam, og med programmet Camtasia installeret: www.techsmith.com/camtasia.html
    (programmet har en gratis 30-dages prøveperiode)
    Andre screencast-programmer kan også anvendes (fx www.screenr.com ,www.screencast-o-matic.com), men undervisningen foregår med udgangspunkt i Camtasia
  • Se Camtasia-tutorials #0-5.
    Enten via selve programmet, når du har downloadet det (i 'Help' i 'Camtasia Course') eller www.techsmith.com/tutorial.html (Camtasia Studio = PC, Camtasia:mac = ja, Mac)
  • Forberede et mikro-manuskript: Skriv 50-75 ord om et fagligt begreb du ofte anvender
  • Find og gem seks billeder (gerne høj opløsning), der kan anvendes til at illustrere begrebet. Det kan også være grafer, modeller e.l., bare det er illustrativt og helst uden tekst. Gemmes som .png eller .jpg

Har du ikke mulighed for selv at medbringe computer med webcam og Camtasia, så skriv venligst til hklysner@tdm.au.dk i god tid.

Undervisere på Arts, Aarhus Universitet.

Hans Klysner

Sted

• Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet, Paludan-Müllers Vej 48, bygn. 5620, 8200 Aarhus N
  • Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV