Vi indgår i samarbejdsprojekter med undervisere på i fagmiljøerne på Arts, Aarhus Universitet, om konkrete undervisningssituationer og aktiviteter i og uden for undervisningslokalet. Her bidrager vi med forskningsbaseret viden om undervisningens didaktiske problemstillinger, og vi rådgiver underviseren i arbejdet med at udvikle nye aktiviteter og forløb, som inkorporeres i den faglige undervisning - alt med intentionen om at skabe de bedste læringssituationer for de studerende.
De studerendes kompetencer udvikles i mødet mellem undervisning og deres egen studieindsats. Derfor må der også være fokus både på undervisningskvalitet og på de studerendes selvstændige studiearbejde i form af rammesatte studieaktiviteter.
Vi udvikler undervisningen på Arts og fokuserer bl.a. på gode forelæsninger, individuelt studiearbejde, selv- og peer-evaluering, problemorienteret undervisning og meget mere.
Studerendes forberedelse:
At strukturere de studerendes forberedelse og den rigtige rammesætning af de aktiviteter, der ligger uden for den traditionelle undervisning. Dermed højnes de studerendes læringsudbytte gennem øget studieintensitet, både in class og out of class.
Forelæsning og aktiverende undervisning:
At benytte forskellige formater i undervisningen til at engagere de studerende i meningsfulde læreprocesser. Her udvikler undervisere og udviklere også for at skabe rum til mere fordybelse og nå de højere taksonomiske niveauer i undervisningen.
Studiestrategier:
At integrere og arbejde aktivt med de studerendes kompetencer til at tilegne sig og arbejde med fagligheden. Vi arbejder bl.a. med academic literacy, der handler om at læse, skrive, tale samt tænke for at begå sig i et fagligt praksisfællesskab.
CUDiM ønsker at være i tæt dialog med den enkelte underviser og matcher den konkrete problemstilling med en kompetent undervisningsudvikler. Vi understøtter udviklingsarbejdet med konkrete tiltag, løbende sparring og udformning af fx guidelines og strukturer til praktiske processer med og uden digitale medier.
De didaktiske problemstillinger fra de faglige miljøer kan opstå af egne ideer og ambitioner for kvalitetsundervisning, eller kan være drevet af uddannelsespolitiske fokuspunkter - fx Educational IT-satsningen, projektorienteret arbejde og fastholdelse bl.a. i forbindelse med studiestart.
Foruden de konkrete samarbejder med undervisere på Arts, formidler og vidensdeler vi om god undervisningsudvikling via bl.a. adjunktpædagogikum, i forskningspublikationer og på den åbne ressource AU Educate.