Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

02.04.2020 | Arts, Uddannelse

Video: “Teknikken bag ZOOM er ikke særlig kompliceret”

Hvordan strukturerer man bedst muligt en digital undervisningssession? Lektor i Teologi på Aarhus Universitet, Jakob Egeris, deler i en række videoer sin erfaring med at omlægge sin undervisning til at foregå online i videokonferencesystemet ZOOM.

Foto: AU Kommunikation

30.03.2020 | Arts, Uddannelse

En undervisers erfaring: første webinar

Mange undervisere omlægger i øjeblikket til online undervisning som et alternativ til den fysiske undervisning. Lektor Mette Thunø deler her sine erfaringer med webinaret som undervisningsform via Blackboards online møderum, Collaborate.

24.03.2020 | Arts, Uddannelse

Ekspertens guide: Sådan faciliterer du et webinar

Du er sikkert før stødt på ordet “webinar”. Men hvad vil det egentlig sige at afholde et webinar, hvilke fordele giver det, og hvordan faciliterer du det som underviser? Vi har allieret os med udviklingskonsulent Tom Gislev Kjærsgaard, der gennemgår både de didaktiske og de tekniske sider af webinaret som undervisningsform.

24.03.2020 | Arts, Kursus

AU Summer University: Lær at løse globale problemer bæredygtigt

På AU’s tilbud Summer University har du mulighed for at tage et fag i ‘Sustainable Entrepreneurship’ og arbejde innovativt og entreprenørielt med globale problemstillinger.

17.03.2020 | Uddannelse, Pædagogik, læring og filosofi

GUIDE: Sådan bruger du video i din undervisning

Aarhus Universitet har i disse dage midlertidigt lukket ned for alt fysisk undervisning. Som underviser har du dog stadig mange muligheder for at undervise dine studerende, blandt andet ved hjælp af video. Vi har samlet fire forslag til, hvordan du kan bruge video som en aktiv del af din undervisning online.

07.03.2020 | Medarbejdere, Arts

Luhmann-øvelse: Online feedback sætter studerendes faglighed i højsædet

Adjunkt Jacob Højgaard Christensen fra DPU har sammen med CUDiM forsøgt at styrke og udvikle studerendes kompetencer i systemteori på Pædagogisk Sociologi. Ved hjælp af online øvelser, som de studerende kan tilgå uden for undervisningen, kan de få feedback direkte fra underviseren, mens de forbereder sig.

02.03.2020 | Arts, TDM

Video: Arbejd med digitale kompetencer i gymnasiet

Få et hurtigt indblik i digitale kompetencer fra gymnasieprojektet DiDaK. I en række videoer giver forskningsleder Christian Dalsgaard en introduktion til digitale kompetencer, og gymnasielærere fra forskellige fagligheder giver eksempler på, hvordan de har anvendt digitale kompetencer i deres undervisning.

13.02.2020 | Pædagogik, læring og filosofi, Arts

Randers Statsskole har sat pædagogisk udvikling på dagsordenen

For en rektor på et gymnasium er det vigtigt, at lærerne får værktøjer til løbende at udvikle deres undervisning og deres relationer til eleverne. Rektor Lone Andersen har arbejdet med at skabe professionelle læringsfællesskaber på Randers Statsskole via en række forskningsbaserede projekter og støtte fra CUDiM.

27.01.2020 | Workshop, Ph.d.-studerende

Ph.d-workshop: Podcast som forskningsformidling

Kom i gang med formidle din forskning på en interessant og anderledes måde med podcast. Forbered stoffet, lav de første optagelser og rediger din kommende podcast i denne todelte workshop.

15.01.2020 | Arts, Uddannelse

Josephine vil designe fremtidens læringsrum

Josephine Solheim var spændt på rollen som universitetsstuderende og ikke mindst på en delvis online uddannelse. Hun er blevet udfordret, men også støttet i sit akademiske arbejde og er klar til at designe og formidle fremtidens didaktik.

Viser resultater 11 til 20 ud af 197

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste