Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

08.01.2020 | Udgivelse, Arts

Projektet DiDaK sætter fokus på digitale kompetencer i gymnasiet

Hvordan skal vi arbejde med digitale kompetencer i gymnasieskolen? Aarhus Universitet har sammen med fem gymnasieskolers lærere og ledere udviklet undervisningsforløb med digitale teknologier som drivkraft. Resultatet af projektet DiDaK er en række udgivelser med nye formater for undervisning, beskrivelse af digitale kompetencer og bud på udvidede…

08.01.2020 | Arts, Uddannelse

Nyt AU Educate på tværs af fakulteter

AU Educate, Arts’ online undervisningsressource, vil fremover tilbyde inspiration og relevant indhold til alle undervisere på Aarhus Universitet. De mange eksempler fra praksis, gode råd til kvalitetsundervisning og vejledninger til digitale medier suppleres nu med materialer til undervisning i bl.a. klinikker og laboratorier.

18.12.2019 | Videnudveksling, Medarbejdere

Academic Literacy er ikke et emne, man skal undervise i - det er en måde at undervise på

Hvorfor er det nødvendigt, at arbejde med Academic Literacy? Det har vi spurgt udviklingskonsulent og retoriker Simone Brendstrup om. Herunder fortæller hun om, hvad Academic Literacy er, og hvilke problemstillinger det kan være med til at løse - og så kommer hun med konkrete råd til, hvordan du kan arbejde med Academic Literacy i din undervisning.

18.12.2019 | Uddannelse, Medarbejdere

Uddannelsesbiblioteker udvikler læringsmønstre for studerendes akademiske digitale kompetencer

Fem uddannelsesbiblioteker samarbejder i STAK-projekt om at udvikle 300 læringsmønstre, som skal understøtte akademiske digitale kompetencer hos studerende på videregående uddannelser. Halvvejs i projektet deles nu de første materialer på en åben online platform.

Foto: AU Kommunikation

28.11.2019 | Videnudveksling, Pædagogik, læring og filosofi

Hvordan arbejder man databaseret med pædagogiske ledelse?

I tre videoer fortæller gymnasieledere om deres erfaringer med indsamling, fastholdelse og fortolkning af kvalitative data fra undervisningen med henblik på at bruge dem som afsæt for pædagogiske udviklingssamtaler med lærere. Bliv inspireret af projektet Faglig Pædagogisk Ledelse til selv at skabe forandring i jeres skolepraksis.

21.11.2019 | Uddannelse, Medarbejdere

Brug podcasts i undervisningen

Podcasts er de senere år blevet et populært medie til underholdning, tidsfordriv og inspiration. Men genren rummer også potentialer i forhold til undervisning, der er værd at kigge nærmere på. Udviklere fra CUDiM har samlet erfaringer og gode råd på en ny temaside på online ressourcen AU Educate.

01.11.2019 | Uddannelse, Videnskabelige medarbejdere

Internationale studerendes største udfordringer - hvad kan du gøre som underviser?

En rundspørge blandt nye internationale udvekslingsstuderende på Aarhus Universitet viser, at de er overraskede over det uformelle forhold mellem underviser og studerende på universitetet - og udfordrede af den store læsebyrde samt forventningen om aktiv deltagelse. Vi har spurgt Stacey Cozart, der til daglig arbejder med internationalisering på…

28.10.2019 | Bogomtaler, Udgivelse

Professionel læring udenfor uddannelsesinstitutionerne

I anledning af udgivelsen af bogen “Networked Professional Learning - Emerging and Equitable Discourses for Professional Development” har vi spurgt professor Yishay Mor, hvorfor det er vigtigt at fokusere på ‘professionel læring’ uden for uddannelsesinstitutionerne, og hvordan ‘networked learning’ spiller en rolle i professionel udvikling. Læs…

Foto: CUDiM

27.09.2019 | Arts, Videnudveksling

Specialestuderende understøtter interkulturel læring med it-didaktisk design

Hvordan kan man designe undervisning, der understøtter interkulturel læring i og udenfor undervisningsrummet? Det har Eva Louise Høyer McErlean, kandidat i it-didaktisk design fra Aarhus Universitet, undersøgt i sin specialeproces bl.a. ved hjælp af empatisk og spekulativ designtænkning. Vi har spurgt hende, hvordan hun bar sig ad med det, og…

23.09.2019 | Arts, Seminar

Tandlægeklinikassistenterne får mere digital undervisning

Hvis man skal ændre didaktikken på en hel uddannelse, kræver det et forløb for alle undervisere, hvor de har muligheder for at anvende konkrete og digitale tiltag i deres egen undervisning. Disse faktorer er sammen med lydhørhed hos ledelsen vigtige faktorer for et succesfuldt udviklingsforløb ifølge Viceinstitutleder Caroline Bindslev Hørsted.

Viser resultater 21 til 30 ud af 197

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste