Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

12.09.2019 | Arts

Ny ph.d. ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier

Morten Winther Bülow er ny ph.d.-studerende på CUDiM og vil arbejde med et projekt, der har til formål at undersøge mulighederne for at få lærere til at lære læremidler at lære.

11.09.2019 | Konference, Arts

Konference: Faglig udvikling i en digital og netværkspræget hverdag

Livslang læring er en velkendt frase, som anvendes i erhvervslivet og ligger i de politiske krav til fremtidens arbejdsmarked. Ny konference ser nærmere på en ny faglighed, der opstår i professionelle netværk og som udspringer af fleksible udviklingsaktiviteter, online efteruddannelse og i MOOCs.

27.08.2019 | Arts

Gode råd til at skrive multiple choice-spørgsmål til din undervisning

Hvordan benytter man multiple choice-redskaber i undervisningen? Nøglen er ifølge Lektor Pantelis M. Papadopoulos fra Aarhus Universitet at skrive gode spørgsmål og vælge et hensigtsmæssigt værktøj. Han præsenterede selv det nyudviklede quiz-redskab SAGA i denne uge og gav gode råd fra forskningen om at skrive test- og quiz-spørgsmål.

23.08.2019 | Uddannelse, Medarbejdere

Guide: Sådan underviser du studerende på 1. semester

Hvis du som underviser skal tage imod nogle af de mange nye studerende, der om få uger starter på Aarhus Universitet, er der nogle særlige forhold, du bør tage højde for i din undervisningsplanlægning. Nye studerende har brug for undervisning i studiestrategier og indføring i faglige og sociale fællesskaber - og som underviser har du et ansvar for…

20.08.2019 | Medarbejdere, Uddannelse

Guide: 4 gode råd til undervisningsplanlægning

Snart starter et nyt semester, og du er måske allerede godt i gang med at planlægge din undervisning. Uanset om du er helt grøn eller en garvet underviser, der har planlagt mange undervisningsforløb, har vi samlet fire punkter, du med fordel kan give lidt ekstra opmærksomhed i planlægningsarbejdet.

15.08.2019 | Kursus, Uddannelse

Summer University gør studerende klogere på bæredygtighed og egne kompetencer

Summer University-kurset Sustainable Entrepreneurship har henover sommeren samlet 50 engagerede studerende, der har arbejdet med bæredygtighed i samarbejde med en række virksomheder. De studerende er begejstrede for det intensive og praksisnære forløb, som Summer University-formatet muliggør.

15.08.2019 | Kursus, Arts

Hvordan kan leg være med til at ændre universitetet?

Legens potentiale for at ændre universitetet blev diskuteret, da IT-byen Katrinebjerg torsdag d. 8. august dannede ramme for samtaler om et legende universitet. Fredag d. 9. august kunne interesserede på Dokk1 i Aarhus opleve, hvordan studerende fra både ind- og udland har været med til at vække “det legende universitet" til live i forbindelse med…

13.08.2019 | Uddannelse, Arts

Ny teknologi skal understøtte aktiv deltagelse i MOOCs

Ni europæiske universiteter har gennem de seneste 2 år arbejdet med at udvikle en chatbot, der kan indgå som kollaborativt værktøj i MOOCs. Teknologien skal understøtte aktiv deltagelse og læring i de åbne online forløb og være med til at mindske det store frafald, som er en gennemgående udfordring for uddannelsesformatet.

06.08.2019 | Arts, TDM

Brug multiple choice tests i undervisningen

SAGA er et multiple choice værktøj fra Aarhus Universitet, som egner sig til at undervise og teste store hold af studerende. Formålet er, at de studerende ved hjælp af SAGA-værktøjet kan forholde sig refleksivt til egne og andres testresultater, på den baggrund revidere egne svar og dermed løbende lære af processen.

Foto: CUDiM

25.06.2019 | Bogomtaler

Sommerferielæsning: Hvad skal du læse i ferien?

Sommeren er allerede over os, og for mange betyder det lange dage på stranden eller terrassen. Hvad end du er til solvognen eller lænestolen i sommerhuset, er god læsning et must. Og hvis du gerne vil bruge sommeren på at blive lidt klogere på undervisning og teknologi, så har vi et par gode bud.

Viser resultater 31 til 40 ud af 197

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste