Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

22.03.2018 | Uddannelse, Kommende studerende

Hvad laver en IT-didaktisk designer?

På kandidatuddannelsen i IT-didaktisk design underviser forskere fra CUDiM i teknologiens indflydelse på didaktik, læring og undervisning. Men hvad vil det egentlig sige, og hvordan overføres de kompetencer til en karriere efter endt uddannelse? Her fortæller en tidligere studerende om, hvordan hun anvender sine kompetencer som udviklingskonsulent…

20.03.2018 | Forskning, Uddannelse

Elever som rutinerede praktikere med digitale instinkter

Et udsagn der ofte kommer på banen, når man snakker om digital dannelse i gymnasieskolen er, at eleverne allerede er digitale eksperter, men ifølge Christian Dalsgaard, forskningsprogramleder på CUDiM og en del af forskningsgruppen i projektet DiDaK, er svaret ikke helt så entydigt.

15.03.2018 | Forskning, Udgivelse

Forsker og studerende udgiver artikel om undervisningsbaserede forskerkollektiver

I samarbejde med tidligere studerende på kandidatuddannelsen IT-didaktisk design, Kim Haagen Mathiesen, har lektor på CUDiM Rikke Toft Nørgård skrevet en artikel til Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift. Artiklen handler om forskningsproducerende undervisning og undervisningsbaserede forskerkollektiver, og den tager udgangspunkt i et konkret…

07.03.2018 | Ph.d.-studerende, Forskning

Hvordan understøtter vi ph.d.’ernes formelle og uformelle læringsmiljøer?

Lektor Søren Bengtsen har netop holdt sin keynote om “trust and learning communities in doctoral education” til SRHE – Society for Research into Higher Education på sammen med forskeren Kay Guccione på University of Sheffield. Her talte han om vejledningen af ph.d.-studerende, deres oplevelse af miljøet og økologien omkring deres studier baseret…

31.01.2018 | Uddannelse, Videnskabelige medarbejdere

Takeaway Teaching afprøves og udvikles i fagmiljøerne

Undervisningsformatet Takeaway Teaching blev født i sommeren 2017 og lå efter sommerferien klar til brug. I alt 42 forløb er nu gennemført, herunder seks testforløb med støtte fra Aarhus Universitets udviklingsstrategiske midler. 337 studerende er dermed blevet undervist i studiestrategier med hjælp fra Takeaway Teaching.

24.01.2018 | Uddannelse

E3U efteruddanner på nye måder

Hvordan efteruddanner man i entreprenørskab – et begreb som for mange betyder alt og intet? Med udviklingsprojektet E3U blev mange nye initiativer afprøvet, og 118 lærere og undervisere er nu blevet klogere på entreprenørskab. Selvom udviklingsfasen er slut fortsætter E3U ind i 2018.

19.01.2018 | Bogomtaler, Studerende

Studerende får konkret hjælp til skrivning i ny bog

Stine Heger og Helle Hvass, retorikere og undervisningsudviklere fra CUDiM, har skrevet en bog om opgaveskrivning, som bygger på vejledning af 1000 studerende, deres spørgsmål og forfatternes svar. Bogen “Skriv og skriv – red din opgaveskrivning” bygger på en opfattelse af, at man kun bliver bedre til at skrive af at skrive.

19.01.2018 | Konference, Forskning

Video: Professor Wesley Shumar om fremtidens universitet

På konferencen the Purpose of the Future University snakkede vi med en af idémagerne bag konferencen, professor i antropologi ved Drexel Universitet Wesley Shumar, om hans opfattelse af konferencen samt hans perspektiv på fremtidens universitet.

12.01.2018 | Forskning

Nyt projekt skal forbedre online undervisning

Det nye år byder på flere nye forskningsprojekter på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Et af dem hedder colMOOC og starter til februar. Lektor ved CUDiM, Pantelis M. Papadopoulos, er en del af projektgruppen, der har fokus på at forbedre læringsoplevelsen i online undervisning.

03.01.2018 | Uddannelse

Nyudgivet evaluering: efteruddannelse i entreprenørskab når bredt ud

E3U efteruddannelsen i entreprenørskab aflsluttede i april 2017 to års udviklingsfase, og nu er det tid til at gøre status. Den nyligt udgivne evalueringsrapport viser, at det især er undervisere uden tidligere erfaring med entreprenørskab, som har deltaget, og at læringsudbyttet generelt har været højt.

Viser resultater 81 til 90 ud af 195

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste