Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra CUDiM

12.01.2018 | Forskning

Nyt projekt skal forbedre online undervisning

Det nye år byder på flere nye forskningsprojekter på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Et af dem hedder colMOOC og starter til februar. Lektor ved CUDiM, Pantelis M. Papadopoulos, er en del af projektgruppen, der har fokus på at forbedre læringsoplevelsen i online undervisning.

03.01.2018 | Uddannelse

Nyudgivet evaluering: efteruddannelse i entreprenørskab når bredt ud

E3U efteruddannelsen i entreprenørskab aflsluttede i april 2017 to års udviklingsfase, og nu er det tid til at gøre status. Den nyligt udgivne evalueringsrapport viser, at det især er undervisere uden tidligere erfaring med entreprenørskab, som har deltaget, og at læringsudbyttet generelt har været højt.

18.12.2017 | Konference

Video: Tim Mainhards oplæg om interpersonelle perspektiver på klasseværelset

I efteråret gæstede en af udviklerne bag QTI, lektor Tim Mainhard fra Utrecht Universitet ​vores slutkonference for projektet Relationskompetencer og Klasseledelse (ROK). QTI er et spørgeskema, hvor eleverne evaluerer lærerens klasseledelsesstil med særligt fokus på lærerens interpersonelle kompetence. Oplægget og de dertilhørende slides er nu…

18.12.2017 | Konference, Forskning

Professor om fremtidens universitet: Vi bliver nødt til at tage højde for den omkringliggende verden

Professor Ronald Barnett, University of London, var en af hovedtalerne til The Purpose of the Future University Conference, som CUDiM arrangerede sammen med det nye forskningscenter Centre for Higher Education Futures (CHEF) i starten af november. Her lagde han bl.a. vægt på vigtigheden af, at universiteterne engagerer sig i den omkringliggende…

18.12.2017 | Arts, Uddannelse

Kan lærere argumentere for didaktiske valg med subjektive vurderinger?

Hvis udsagnet “Det har jeg egentlig altid selv gjort” kan fungere som belæg for pædagogisk indsats, er vi, ifølge adjunkt hos CUDiM, Lea Lund, et dårligt sted. Det er ikke optimalt at argumentere for didaktiske valg med subjektive vurderinger og belæg. Lea Lund skal derfor være med til at udvikle et kursus til gymnasielærere omhandlende didaktisk…

11.12.2017 | Forskning, Uddannelse

Professor Jeppe Bundsgaard bidrager med nye perspektiver på sprog om digitale kompetencer

I slutningen af november fandt den første af fire workshops sted i forskningsprojektet DiDaK – Digital Dannelse og Kompetenceudvikling i gymnasieskolen. På workshoppen holdt professor i fagdidaktik og it, Jeppe Bundsgaard, bl.a. et oplæg, som bidrager til udviklingen af et sprog for at tale om digitale kompetencer og digital dannelse i…

30.11.2017 | Uddannelse, Studerende

Interesserede får adgang til nyskrevet danmarkshistorie gennem Open Online Courses

I samarbejde med afdeling for Historie og Klassiske Studier på Aarhus Universitet og danmarkshistorien.dk skal Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier være med til at udvikle Open Online Courses i danmarkshistorie, som bliver frit tilgængelige for alle interesserede.

22.11.2017 | Uddannelse, Pædagogik, læring og filosofi

Lukket computer – åbent sind

Hvordan flytter man gymnasieelevers fokus fra computerskærmen til klasserummet? Det har en gruppe lærere fra Randers Statsskole bl.a. arbejdet med gennem forskningsprojektet Relationskompetence og Klasseledelse (ROK).

22.11.2017 | Uddannelse, Pædagogik, læring og filosofi

Gymnasieelever har brug for undervisning i mundtlighed

På trods af at mundtlig fremstilling fylder en stor del i det danske uddannelsessystem, undervises elever ikke i mundtlighed. Konsulent ved CUDiM, Helle Hvass, giver i et nyligt tilføjet kapitel til Gymnasiepædagogik – En Grundbog sit bud på, hvordan underviseren kan arbejde med at styrke elevernes mundtlighed.

22.11.2017 | Konference, Forskning

Danske forskere diskuterede fremtidens universitet

I starten af november løb konferencen Purpose of the Future University af stablen på Aarhus Universitet. Konferencen tiltrak mange internationale forskere, men også mange interesserede fra danske universiteter fandt vej til konferencen om fremtidens universitet.

Viser resultater 91 til 100 ud af 197

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste