Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Summer University gør studerende klogere på bæredygtighed og egne kompetencer

Summer University-kurset Sustainable Entrepreneurship har henover sommeren samlet 50 engagerede studerende, der har arbejdet med bæredygtighed i samarbejde med en række virksomheder. De studerende er begejstrede for det intensive og praksisnære forløb, som Summer University-formatet muliggør.

15.08.2019 | Pernille Ellehage

Gennem tre uger i juli og august har halvtreds engagerede studerende på tværs af fag og nationalitet arbejdet intensivt med bæredygtighed og entreprenørskab på Summer University-kurset Sustainable Entrepreneurship på Aarhus Universitet. De studerende har arbejdet tæt sammen med en række virksomheder på projekter, der skal løse konkrete udfordringer i forhold til virksomhedernes bæredygtighed.

Forløbet har krævet at de studerende løbende skulle stå for oplæg og præsentationer som en del af en portfolioeksamen. Det hele kulminerede med en dag på DOKK1 hvor de studerende præsenterede deres endelige resultater for både medstuderende, undervisere og virksomhedspartnere. 

De studerende fortæller, at det har været givende - men også udfordrende - at skulle holde præsentationer mange gange i løbet af kurset. Desuden peger flere på, at detager mere ansvar og føler større ejerskab, når de arbejder med en problemstilling, som har potentiel værdi for en virksomhed. 

“Det har været fedt at kunne bruge en dag på at se, hvordan virksomheden fungerer i praksis og så tage hjem på universitetet og finde ud af, hvordan vi kan bruge den teori, vi har lært, på at løse de problemer, vi ser,” påpeger Amalie fra Virksomhedskommunikation og engelsk, Aarhus Universitet. At opdage og træne en kobling mellem den praktiske virkelighed og det teoretiske grundlag, de tilegner sig på universitetet, er noget de studerende generelt har været glade for. 

Kursets kobling mellem bæredygtighed og entreprenørskab har betydet et særligt fokus på de studerende selv og deres særegne kompetencer, samt hvordan de kan bringes i spil i forhold til problemstillinger hos en ekstern samarbejdspartner.  

Samtidig fremhæver de studerende selve  Summer University-formatet som en god måde at prøve sig selv af, fordi de får mulighed for at fordybe sig intensivt i et emne og lære en masse nye mennesker at kende på relativt kort tid. 

AU Summer University udbydes hvert år til både danske og internationale studerende. I 2019 var udbudt 95 forskellige kurser. Læs mere om AU Summer University.

Kursus, Uddannelse, Medarbejdere, Kommende studerende, Studerende